torsdag 22 september 2011

Walmart, brandövning och yoga

Hej!

Dagarna går fort och det är redan onsdag igen. Veckan började (här börjar veckan med söndag, vilket är väldigt förvirrande. Jag kommer dock att fortsätta hålla mig till måndag som veckans första dag) med en vanlig skoldag, som följdes av "grocery shopping" på underbara Costco. Det bästa med Costco är alla provsmakningar - de har säkert fem, sex små bord med smakprov på diverse olika varor varje gång man kommer dit. Najs! Efter att vi var klara hade vi dock ett par saker kvar från listan och vi åkte därför till det legendariska Walmart för att införskaffa dessa. Jag vet inte hur det är för er, men Walmart är ett sådant där ställe som jag alltid har velat se, eller åtminstone varit lite nyfiken på. Och jag måste säga att det var en riktigt bra affär - de har det mesta, både i matväg och allt möjligt annat, såsom kläder, elektronik och till och med egen optiker.

Tisdagen inleddes med ett morgonpass på The Y, där jag bland annat lärde Alisha förra veckans cheerleadingrörelser eftersom hon lovat att gå på den här veckans try outs. Passade även på att lämna in min volontärjobbansökan, så nu är det bara att hålla tummarna för att de vill ha mig! I skolan hade jag sedan matteprov och socialsquiz (det här med flersvarsfrågor är verkligen vanligt här - najs!), som båda kändes ganska bra. Över lunchen gick jag på student council-möte, och eftermiddagen ägnades åt att baka biscuits (som till min förvåning inte var söta utan mer som bröd) på novice chef samt att måla mina lerbokstäver på ceramics. Efter skolans slut var det dags för cheerleadingträning/try out, vilket var extra kul eftersom Alisha var med den här gången.

I morse hade jag leadership igen (får verkligen inte tillräckligt med sömn nu för tiden, måste börja gå och lägga mig tidigare), och vi pratade om skolans Terry Fox Run som vi organiserar. Terry Fox var en man som hade cancer, förlorade sitt ena ben men ändå bestämde sig för att springa tvärs genom Kanada. Han är något av en hjälte här i Kanada och varje år hålls lopp till hans minne tex på skolor för att samla in pengar till cancerforskningen. Jag skrev i alla fall upp mig på att hjälpa till att göra "the banner", som visade sig skulle vara gigantiskt stor, alltså typ 10x3 m eller något i den stilen.

Resten av dagen förlöpte smärtfritt, ja var faktiskt riktigt trevlig. Som alltid på onsdagar erbjöds gratis frukost och jag avnjöt denna under dagens andra lektion, socials:

Banan- och chokladmuffins. Väldigt god, även om det inte ser ut som det på den här bilden
 
En brandövning under socials gav oss dessutom en välbehövlig paus från lärarens oupphörliga föreläsning om
Kanadas dömande makt. Skönt!

Efter skolan hade vi cheerleading igen och sedan gick jag, Alisha och Espe till gymmet för att ha yoga. Det var första gången för oss alla tre, och jag måste säga att vi gjorde rätt så bra ifrån oss för att vara nybörjare. Det var jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara, och riktigt kul, så det blir förhoppningsvis ett återkommande inslag!

Nu är det hög tid för mig att sova om jag ska orka masa mig upp till leadership i morgon.

Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar