torsdag 29 september 2011

1 månad

Hej allihopa!

Tiden har gått så fort! Det känns som om jag precis kom hit fastän jag i själva verket har varit här i en hel månad och en dag. När jag tänker efter har jag faktiskt hunnit med ganska mycket - en nio timmar lång bilresa, tre enormt goda lyxfrukostar, en tripp till Barkerville, bowling inte mindre än två gånger, gudstjänster, youth group, en fotbollsmatch, x antal mattequiz och mycket mer. Plus att jag har hunnit med att laga curryräkor åt min värdfamilj två gånger, inreda mitt rum (som btw är underbart, och ni ska få se bilder, ha lite tålamod bara), föräta mig på gratis mat, blivit en cheerleader, smakat massor av supergott kanadensiskt godis, lagat apple crisp (sååå gott) och inte minst lärt känna massor av härliga människor - i skolan, Shecanafolk och framförallt min fantastiska värdfamilj!

Även om jag fortfarande inte har några riktigt nära kompisar (förutom Alisha) så känns det som att det är på väg. Lunchen kan ibland vara kritisk, men det är många jag kan heja på och le mot när vi möts i korridoren och jag behöver inte fundera länge på vem jag ska sitta bredvid på lektionerna.

Jag vet att mina blogginlägg blir mer och mer sällsynta, och det beror helt enkelt på att jag har mycket på gång - cheerleadingträning, matlagning, kyrkan, läxor (även om de är i mildaste laget, gillas!) träning på The Y (jag och Alisha gick till deras Dance Fit-pass igår, vilket var väldigt skoj!) och diverse utflykter. Men jag gör mitt bästa och försöker att alltid rapportera så fort det händer något speciellt och, om jag har tid, även vanliga dagar. Och så får ni lova att kommentera så mycket ni bara kan, för det är så roligt att få kommentarer! Låter det som en bra deal?

Schemat för resten av veckan är fullspäckat: i kväll har vi något slags möte med Shecana, i morgon är det cheerleadingträning på eftermiddagen och sedan middag hos Alisha och Kaitlins pappa, eftersom deras jättesnälla farmor, som lagar världens godaste mat, är där (var förresten över på middag hos dem i söndags. Hon kom dessutom till oss i måndags och jag fick den stora äran att laga familjespecialiteten curryräkor igen). Senare på kvällen ska jag, Alisha och Espe gå och simma (oj vad länge sedan det var jag simmade nu, saknar det faktiskt!) och jag ska försöka lära dem lite teknik. Kul!

Men det roligaste väntar på fredag och lördag. På fredag kväll blir det nämligen bbq och sleepover hos min area rep och tidigt på lördag morgon åker vi sedan till Jasper National Park över dagen! Är sjukt taggad, ska bli så kul att få se lite mer kanadensisk natur och umgås med alla andra utbytesstudenter!

Så här efter en månad börjar det kännas att jag inte träffat er på länge och det är svårt att tänka sig att det är nio månader kvar tills vi ses. Jag saknar er otroligt mycket och det är plågsamt att läsa på Facebook om allt roligt ni hittar på. Men jag har det sjukt bra här, lär mig nya saker varje dag och ångrar inte en sekund att jag valde att åka hit!

Tusen kramar!

3 kommentarer:

 1. Det låter verkligen som att du har det bra, och vilken tur du har haft med din värdfamilj!
  Jag längtar till nästa år då jag också ska åka till Kanada!

  SvaraRadera
 2. Ylva din sötsak, saknar dig! (Åh, äntligen funkar det att kommentera!)

  SvaraRadera
 3. Jag tänker minsann följa din order genom att kommentera här på bloggen Ylva!
  Jag råder dig att aldrig mer skriva hur lång tid det är kvar tills du kommer hem, åtminstone inte förrän det är typ nån månad kvar. Det känns så tragiskt när man inser att det faktiskt är en sån jäkla lång tid kvar.
  Du får fortsätta ha det super där borta på andra sidan klotet.
  Saknar dig något enormt! <3

  SvaraRadera