söndag 14 augusti 2011

It's okay not to be okay

Just nu är livet inte på topp. Visumet har fortfarande inte kommit och jag han inte träffa mina kära vänner igår kväll, men mitt största problem just nu är min dator. Jag kan nämligen inte gå ut på nätet, trots att det står klart och tydligt att jag är ansluten och har utmärkt signalstyrka. Jag tror att det är något fel på IP-adressen, men eftersom jag är ett totat retard när det gäller datorer så har jag ingen aning om hur jag ska åtgärda problemet. Finns det någon kunnig människa därute som möjligtvis skulle kunna hjälpa mig?

I övrigt börjar jag känna mig lite småstressad, trots att det är nästan två veckor kvar tills jag åker. Anledningen är att Luisa kommer på torsdag, och då måste mitt rum vara helt tomt på mina grejer så att hon kan flytta in. Hur jag sedan ska kunna packa, med saker utspridda över resten av lägenheten, är för mig lite av ett mysterium. Jag kan ju inte gärna börja packa i veckan heller eftersom jag kommer att behöva använda många av de saker jag ska packa ner. Att datorn bara krånglar och tar tid som jag hade kunnat använda till annat (tex att leta presenter till värdfamiljen eller skicka in ett par stipendieanökningar) gör ju inte situationen mindre stressande. Trots detta ser jag väldigt mycket fram emot Luisas ankomst, det ska bli så kul att äntligen få träffa henne! Igår skypade vi med hennes familj, vilket var väldigt kul! Och på torsdag blir det alltså en tur till Arlanda för att möta henne vid planet!

Medan jag ändå är på det här humöret vill jag passa på att skälla lite på er. Nu har jag ju inte riktigt koll på hur många det är som läser min blogg, förmodligen är det inte särskilt många, men jag tycker  att ni som faktiskt läser är väldigt dåliga på att kommentera. Skriv en kommentar med vad ni vill att jag ska skriva om, ställ en fråga eller bara säg hej! Jag måste ju få veta att det är någon som läser!

I eftermiddag väntar en tur till Västerås för att kolla på storebrorsan som ska simma ett Open Water-lopp. Lycka till! Efter det blir det middag hos familjevänner, och jag ska försöka att koppla bort tankarna på datorn för resten av dagen.


Hoppas att er söndag började bättre än min och att den slutar lika bra!

3 kommentarer:

 1. I read your blog and i really like it, yesterday was really cool and me and my family were very glad that we could talk to you.
  And, I asked my father what you could do to solve your computer problem and he said that maybe the server is overloaded. Don't worry.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag är intresserad av att åka på utbytesår nästa år till Kanada. Jag hittade din bloggadress av en kille på utbytesstudent.se.
  jag kommer säkert följa din blogg och ställa många frågor om hur det är i Kanada, det är ju inte lika många som åker till Kanada som USA, så det är inte lika enkelt att hitta information om landet :) Oj, vilken lång mening det blev, men du kanske förstår vad jag menar :)

  Hoppas du har det bra sista veckorna i Sverige! :)

  Hälsingar Rebecka

  SvaraRadera
 3. Luisa, thanks! I actually think that I've solved the computer problem :). And we were happy to talk to you too, it was great! I check on your blog every now and then, I don't understand much but I sometimes ask my mum to translate for me. Maybe I should try Google translate as well ;).

  Rebecka, hej och vad kul att du också vill åka till Kanada (som du säger, de flesta åker ju till USA) och att du hittat hit till min blogg. Du är mer än välkommen att ställa frågor, just ask me anything!

  SvaraRadera