tisdag 1 november 2011

Halloween!

Hallå!

Helgen som gått, halloweenhelgen, har varit riktigt lyckad! På fredagen gick jag, Alisha och Kaitlin (!) till youth group för första gången på länge. Vi åkte till ett bostadsområde för att dela ut lappar om den matinsamling som kyrkan gör (i stället för att gå bus eller godis och be om godis så ber vi folk om mat som vi sedan ger till ett härbärge för hemlösa. Me to We och Leadership gör samma sak, och vi kallar det Halloween for Hunger. Vi har även en insamling på skolan, där varje klass (ens homeroom, dvs ens block1-lektion) tävlar om att samla in mest konserverad mat för att vinna en gratis pizzalunch). Resten av kvällen ägnade jag och Alisha åt att spela fotbollspel och pingis, samt att testa ett dansspel som visade sig vara riktigt svårt… På det hela taget en trevlig kväll, om än inte särskilt upphetsande!

På lördagen gick jag och Dori upp vid åtta för att hinna i tid till ”cardiobox”passet på The Y kl 9 (det var meningen att Alisha också skulle komma, men hon var för trött…). Cardiobox visade sig vara oväntat jobbigt och riktigt kul! Lägg till ett entimmes yogapass på det och ni förstår att jag hade världens träningsvärk igår (söndag). Hur som helst, efter träningen väntade en riktigt god bacon- och tomatmacka till lunch och lite bloggskrivande innan jag tog mig an att städa badrummet. Eftersom min värdfamilj praktiskt taget har bott på sjukhuset de senaste 3 veckorna har hushållsarbetet hamnat lite på efterkälken om man säger så. Därför tog en grundlig städning av badrummet på övervåningen en sisådär två timmar… Men, tro det eller ej, det var faktiskt riktigt skoj och resultated var minst sagt imponerande!

Men det var inte städning detta inlägg var tänkt att handla om. Runt kl fyra skjutsade min värdfarmor mig till Danielas hus för våran lilla sleepover. Förutom jag och Daniela var även Meagan (Danis värdsyster), Caroline och en tjej som heter Nicole (fast egentligen heter hon  Erin, tydligen) samt Danis äldre värdsyster där. Jag fick även träffa Danis värdföräldrar en kortis innan de gick ut, och de är verkligen hur gulliga som helst!

Kvällen ägnades åt sällskapsspelande, ”pumpkin carving”, rostning av pumpafrön och filmtittande (Kaptain America). Jag fick även chansen att prova Meagans storasysters gamla balklänning, som jag för övrigt älskade! Dessutom passade den mig ganska bra, och hon sa att jag kunde få hyra den om jag vill! Yeey!

 Ganska så najs, eller vad säger ni?

Dani, Meagan, Shelan och Nicole

Jag sov sedan i Danis rum, och vi hade en riktigt mysig kväll! Jag sov dessutom jättegott i Danis säng ocks fick sova ut ordentligt för första gången den här veckan, vilket behövdes!

Igår åkte sedan jag och Dani tillsammans till Shecanas skridskoparty i en hockeyrink bredvid simhallen. De flesta av shecanafolket från PG var där, och det var kul att träffa alla igen och kändes bra att stå på ett par skridskor igen (det var ett tag sedan sist). Ännu roligare var att titta på alla dem som aldrig hade åkt skridskor förut, eller bara åkt någon enstaka gång (varav de flesta var från Colombia). Dani hade bara åkt två gånger förut, men gjorde stora framsteg och var faktiiskt riktigt duktig framemot slutet!

 Jag och Martin

 Martin

 Dani (aka Bambi på hal is)

Julie och jag

Efter skridskoåkandet tog vi en fika på Second Cup (min lunch idag bestod alltså av bakelser... Inte bra Ylva!). Sedan fick jag skjuts hem av Dori, och ägnade resten av eftermiddagen åt att sopa familjens uppfart ren från löv och rönnbär (från grannarnas träd…). Värdet idag var helt fantastiskt, och det var riktigt skönt att få vara utomhus litegrann! Dessutom blev uppfarten väldigt, väldgit snygg!

Middag åt vi hos Alisha och Kaitlins pappa eftersom deras farmor är här och hon lagar ungefär världens godaste mat, Idag blav det helstekt kyckling med sås och grönsaksris. Mmmm! Till efterätt fick vi dessutom en supergod tårta! Gissa om jag åt liite för mycket… Igen!

Sedanslötittade vi på TV ett tag medan Dori var och spelade voleyboll. Bland annat kollade vi på ett program som heter Sistervives och som handlar om en polygamist, hans fyra fruar och deras ungefär 15 ungar… Riktigt skumt om ni frågar mig.

Och idag var det alltså halloween! I skolan var de flesta utklädda (till praktiskt taget allt möjligt, från Pacman till en Tim Hortons-mugg). Själv bar jag, i brist på en bättre kostym, samma kläder som i Victoria: änglavingar, en halo och en vit fjäderboa.

Skoldagen var i princip som vilken skoldag som helst (med matteprov, en långtråkig socialslektion och kakbakning), med det undantaget att vi fick godis av alla lärarna och att det under lunchen hölls en parad där de bästa utklädnaderna korades. Tyvärr missade vi paraden eftersom vi gick till Timmys för kaffe (snåla jag köpte dock såklart ingenting), och hann bara se den första gruppen, med tema Mariokart. Dagens bästa uklädnad var ändå denna:
 Pacman!

Robin i min outfit... Han hade på sig vingarna hela första lektionen, och de axelbanden var obekvämt tajta på mig... 

Carla och jag

Efter skolan åkte jag hem till Danis och Megans hus eftersom vi skulle samla in mat för Halloween for Hunger. Medan vi väntade på Caroline och de andra att bli klara i skolan började vi titta på Sleepy Hollow, som enligt mig vad väldigt läskig men som de andra påstod inte ens är en skräckfilm. Hur som helst hann vi inte titta klart innan det var dags att bege sig till North Meadows för ”trick or treating”. I våra mer eller mindra satsiga utklädnader (jag med vingarna påklämda utanpå min tjocka vinterjavcka) gick vi sedan runt i villaområdet, plingade på folks dörrar och skrek ”Trick or treat”. Det kändes precis som att vara sju år igen och gå bus eller godis i grannkvarteren… Grejen är bara den att här är det fullt normalt för sexton-sjuttonåringar att gå och tigga godis på halloween... Därför lyckades vi samla på oss inte bara en massa mat, utan även en väldigt massa godis! Kul var det i alla fall, och det var tur att vi hade en kärra att lasta all mat på (som för övrigt även fungerade utmärkt att skjutsa varandra i)! Jag och Dani lärde oss efter ett antal försök (vilket orsakade en hel del skratt…) även till slut att säga ”non-perishable”! Vid ett av husen tvingade de oss att sjunga för att få godis, och vi stämde helhjärtat upp i ”O Canada”, även om det för min och Danis del mest lät som hmhumhmhummm.

Här är några bilder från kvällen:

 Hela gänget innan vi började

Stolta insamlare med vår fantastiska skörd! 

 Dani med allt sitt godis...

Och jag med mitt!

Den väldigt lyckade kvällen rundades upp hemma hos Dani för byteshandel av allt godis vi lyckats samla på oss, vilket var väldigt väldigt mycket!  Själv siktade jag in mig på choklad, speciellt sådan med nötter i, och bytte gärna bort godis såsom ”Swedish Berries” (typ hallongodis som namnet till trots inte alls är särskilt goda. Tur för mig att Dani älskar dem och hatar jordnötter...) för bättre alternativ, tex M&M:s, Reeses eller Oh Henrys.

Efter en lång, innehållsrik och rolig dag är det nu dags att gör lunch för i morgon och sedan hoppa i säng för en god natts sömn!

Saknar er alla och hoppas att ni har det bra därhemma! Puss!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin klänning Ylva!
    Du ska veta att du är saknad! <3


    / Bahar

    SvaraRadera
  2. Klänningen var ju underbar! Passade perfekt på dig. Puss

    SvaraRadera