torsdag 10 november 2011

Pizza night (igen) och vinter

Hej!

I måndags var jag en hårsmån från att få kvarsittning över lunchen på socials. Jag hade nämligen totalt glömt bort att vi hade läxa (tror till och med att jag lämnade alla papper i skolan över helgen), och när läraren tillkännagav att hon tänkte tvinga alla som inte gjort läxan att stanna kvar över lunchen panikskrev jag ihop några svar (så stort som möjligt så att det skulle se ut som om jag hade skrivit mycket) på ämnet orsaker till första världskriget (tredje gången jag läser om WW1 förresten, så jag börjar kunna allt vid det här laget). När jag sedan visade läraren mitt papper (på långt håll, som tur var) förflöt en sekunds nervös tystnad innan hon till slut godkände mitt arbete med kommentaren att jag borde lägga till lite mer detaljer... Phew! Det roliga med det hela var att varken Dani eller Robin hade samma tur - när jag och Sonja gick förbi socialsrummet under lunchen så kunde vi se dem sitta därinne och jobba. Skadeglädje på hög nivå, muahaha!

På kvällen var det dags för ännu en pizza night (fjärde gången jag åt pizza på fem dagar...), denna gång med Shecana. Återigen introducerade jag den (tydligen) svenska klassikern banan- och currypizza, och återigen gjorde den succe! Det förvånade mig verkligen att ingen ens hade hört talas om det innan, men det var kul att alla gillade det!

Melisa från Columbia och Martin jobbar på sin pizza

Dani och två killar från Columbia (pinsamt nog kan jag inte komma ihåg vad de heter)
Daniels (Tyskland) och min pizza

Mjölkrig...

Marvin och Henry
Eftersom det fanns så många olika sorters pizza så var jag självklart tvungen att smaka alla. Och äta mer av de godaste sorterna (tex Martins spenat- och räkpizza, eller hans majs- och tonfiskpizza). Så det hela slutade med att jag åt alldeles för mycket pizza. Förvånad? Nej...

All pizza kompenserades i alla fall något genom att jag och Alisha gick till The Y i går morse. Trots att jag var  dödstrött när jag vaknade så höll gympasset mig åtminstone pigg resten av dagen. På lunchen fick jag äntligen mina skolkläder som jag har förväntansfullt har väntar på så länge! Eftersom jag inte tog med mig några mjukisbyxor överhuvudtaget till Kanada så var jag i stort behov av ett par!


I gårkväll följde jag och Alisha med Dori till ett Sun Stand Still-möte, dvs en slags kyrklig diskussionsgrupp. Det var ganska intressant, och det bästa var att jag fick chans att smaka bannock, ett supergott slagt styekt bröd, nästan som scones. Man äter det med smör och socker, alternativt sylt, och det var verkligen himmelskt gott! Måste få tag på receptet så att jag kan baka det någon gång!

Idag var det en helt vanlig skoldag, förutom att den var kortare eftersom det är onsdag. På socials slapp vi lyssna på lärarens evinnerliga prat eftersom vi hade besök av en indiansk veteran från andra världskriget. Anledningen till att han kom var dels att vi håller på med första världskriget och diskrimineringen av indianer under första halvan av 1900-talet och dels att det på fredag den 11 är Remebrance Day. Remembrance Day är tydligen väldigt stort här, dagen "firas" till minne av alla soldater som stred och stupade i första och andra världskriget (och de andra krig Kanada varit inblandade i), alla är lediga från skolan och arbetet och det hålls diverse parader och liknande runt om i landet. Anledningen till att det är just den 11 november är att första världskriget officiellt slutade den elfte timmen den elfte dagen i den elfte månaden 1918. På fredag kommer vi alltså få uppleva det unika ögonblicket 11-11-11 11:11!

Eftersom det snöade hela förmiddagen gick vi ut på lunchen för att njuta av den nyanlända vintern. Det är galet att det är vinter redan - det känns som om jag just kom hit, när jag i själva verket har varit här i 72 dagar eller knappt två och en halv månad. Och det är bara en 45 dagar kvar till jul... Som sagt, galet! Tiden går alldeles för fort!

Hur som helst så gick vi ut under lunchen, i förhoppning från min sida att vi skulle ha snöbollskrig. Men eftersom man tydligen kan bli avstängd i tre dagar om man kastar snöboll så skippade vi den delen. Det fanns dessutom inte på långa vägar tillräckligt med snö, och den som fanns var väldigt slaskig. Vintern är tydligen väldigt sen i år, för alla säger att det brukar vara mycket kallare än såhär i november. Lika bra att njuta av plusgraderna medan de varar antar jag...


Dani, Robin, jag och Yasmin bakom mitt vackra konstverk
Snart väntar middag för att sedan knalla iväg till gymmet för ett yogapass!

Ha det bäst, ciao!

1 kommentar:

  1. Spara det goda receptet och bjud medlemmarna av uppländska hokm-sällskapet på en gofika när du kommer tillbaka till sverige! Saknar dig massa.

    SvaraRadera