söndag 13 november 2011

Pomegranate dressing

Hallå!

Snön är tillbaka. Såhär såg världen ut från köksfönstret när jag åt frukost i morse:


George <3

I morse gick jag, Allisha och Dori till gymmet för att köra cardiobox och sedan gymma lite på det. Efteråt bar det av till Superstore för att handla mat, innan vi åkte till Costco för att få däcken på bilen bytta till vinterdäck. Under tiden som de bytte däck gick vi in på Costco och köpte deras omtalade pommes frites, som mycket riktigt var väldigt goda. Eftersom vi inte var helt mätta efteråt, eller snarare väldigt sugna på mer godsaker, så gick vi in i själva affären och smakade på säkert alla deras provsmakningar. Och det var inte några få heller, utan säkert 15 st, med allt möjligt från kex och ost, ravioli, mangojuice och bönsallad till cheesecake, tårta och Lindor-choklad. Alltsammans var mycket gott, och vi lämnade Costco mätta (!) och belåtna.

Efter diverse andra ärenden runt om i staden åkte vi till slut hem och drack lyxte från Prince Georges motsvarighet till Tehörnan, David's Tea. Jag drack en sort som hette Pumpkin Chai och som var väldigt väldigt god. Hur som helst, efter middagen (pizza igen måste jag erkänna...) så bestämde jag och Alisha oss för att försöka oss på att tillaga vår egen granatäppeldressing (för ett par veckor sedan åt vi världens godaste sallad från Wendy's med granatäppeldressing, och eftersom den inte finns att köpa någonstans var vi helt enkelt tvungna att göra den själva). Vi började med att honungsrosta pecannötter, som blev himmelskt goda! Sedan tog vi itu med dressingen, och vi började bra med att pressa saften ur ett granatäpple, blanda med olja och vinäger och salt och peppar, samt lite sirap (i brist på mer honung).

Eftersom vi hade läst att man skulle tillsätta lite apelsin så gjorde vi det. Det var här som saker och ting började spåra. Vi tillsatte nämligen alldeles för mycket apelsin, vilket helt eliminerade granatäppelsmaken. För att åtgärda detta pressade vi ytterligare ett granatäpple för att dryga ut mängden juice. När detta inte tycktes hjälpa prövade vi med att tillsätta diverse olika kryddor, inklusive kajennpeppar och kanel, som vi trodde kunde dämpa apelsinsmaken. Men icke sa nicke - efter alla våra ansträngningar smakade dressingen fortfarande mest apelsin. Därför började vi genomsöka skafferierna efter saker med granatäppelsmak, och vad vi fann var: en tepåse med smak av jordgubb/granatäpple! Dessutom rev vi i lite granatäppleskal (...) och tillsatte några torkade tranbär/granatäpplen. Vi kände oss som riktiga vetenskapsmän där vi stod med vår trolldryck...

Mmm, gott... eller?

Alisha in action
Även om dressingen fortfarande smakar mest apelsin blev den till slut i alla fall mycket god. Det ska bli riktigt spännande att smaka den i morgon tillsammans med spenat-, äpple- och kycklingsallad samt de rostade pecannötterna!

Godnatt!

2 kommentarer:

  1. Det låter verkligen som att du har det jätteroligt i Kanada! Jag längtar tills nästa år, då jag åker dit :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har det verkligen hur bra som helst! Det är inte alltid allt är på topp dock, det måste du vara beredd på. Men att åka hit är helt klart ett av de bästa beslut jag någonsin har tagit! Du kommer inte att ångra dig!

    Vilken organisation åker du med? Kommer du att ha en blogg medan du är borta? Hör gärna av dig när du startar din blogg (om du inte redan gjort det) så att jag kan följa dig också!

    Och kom ihåg, är det något du undrar över så är det bara att fråga!

    SvaraRadera