tisdag 25 oktober 2011

Victoria: tisdag

På tisdagen lämnade vi hotellet kl 07.30 för att åka till färjeterminalen. Turen över till Vancouver Island tog ca en och en halv timme, och sedan väntade en 45 minuters busstur in till Victoria. Victoria är en förhållandevis gammal stad (där finns tex Nordamerikas näst äldsta Chinatown (som utgörs av en enda gata...)) och British Columbias huvudstad.

 På färjan

British Columbias flagga

När vi kom fram till Victoria checkade vi in på hotellet och åt lunch där. Sedan hade vi eftermiddagen fri, och vi ägnade tiden åt att shoppa i gallerian (inte på långa vägar lika stor som Metrotown, och inget H&M, men där fanns några riktigt bra butiker, som Dynamite och Sirens), strosa runt i de oerhört mysiga hamnkvarteren och njuta av värmen (känns riktigt kallt här i PG efter att ha spenderat en vecka i Vancouver och Victoria...). Självklart togs mängder av bilder (de flesta dock inte med min kamera eftersom batteriet hade laddat ut då adaptern envisades med att ramla ut ur vägguttaget när jag försökte ladda den)! Här är i alla fall porten in till Chinatown:


Efter en mycket god middag på hotellet med diverse olika pastarätter gick vi ner mot centrum igen för att gå en spökvandring. Tydligen ska Victoria vara en av de mest hemsökta städerna i Nordamerika, och vi fick ta del av diverse mer eller mindre trovärdiga våldsamma händelser som var orsak till att spöken hemsöker olika gator i staden.

Några ur gruppen i början av spökvandringen

Turen avslutades i Chinatown, som ser ut ungefär såhär nattetid

Efter spökvandringen gick vi ner mot hamnen för att se BC:s parlamentsbyggnad. Inte så mycket att se i mörkret trodde jag. Men oj så fel jag hade!


Det såg verkligen ut som ett sagoslott i mörkret och den här bilden gör tyvärr inte på långa vägar rättvisa åt verkligeheten, även om den är tagen med gruppens säkert bästa kamera (tillhörandes Hanna från Tyskland)

Vid vattnet låg även hotellet The Empress, som är känt för sitt fina brittiska Afternoon Tea. Bla har Englands (och därmed även Kanadas) drottning varit där och druckit te. Hur som helst var hotellet också väldigt vackert upplyst på kvällen. Tyvärr har jag inga bilder just nu, men ska försöka ta och leta reda på en till senare.

Efter en kort busstur tillbaka till hotellet hade vi skönhetssaling inne i ett av hotellrummen, där en av killarna (utan att utelämna alldeles för många detaljer) bland annat fick testa på vaxning av ben och noppning av ögonbryn... Spårat var ordet!

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar