tisdag 3 januari 2012

Nytt år nya tag

Hej och välkomna till 2012 - året då jorden (enligt vissa, inte mig inräknat) kommer att gå under!

Nyår blev precis så bra som det hade kunnat bli. Klockan tre (dvs midnatt svensk tid) skypade jag med familjen och önskade dem alla ett gott nytt år. Efter middagen kom Sonja och Dani hit, men inte bara de utan också Sam, Sonjas pojkvän Quinn samt Robin (vi försökte få hit Kai också, men han firade ihop med sin värdfamilj). Kvällen ägnades åt pratande, ätande, flummande, dansande och några partier Duch Blitz.

Vid tolvslaget sprang vi ner till källaren för att skåla framför the "Times Square ball drop" (inte i direktsändning såklart). Sedan satt vi mest och pratade resten av kvällen, eller snarare natten. Framåt två drog vi oss ner till tv-rummet och satt/låg och pratade fram till klockan halv sju på morgonen. Då var Sam, Robin och Quinn tvugna att gå, eftersom de skulle jobba, åka till Quesnel respektive åka snowbard tidigt på morgonen. När de gått gick jag, Sonja och Dani och lade oss och sov till halv ett på eftermiddagen. Sammanfattningsvis en väldigt lyckad nyårsafton!

Det nya året inleddes med french toast och hallonsås till brunch - himmelsk gott och redan det första undantaget  från att vara supernyttig under hela januari (vi får väl se hur många undantag det hinner bli innan månaden är slut). När Dani och Sonja gått hem åkte jag, Dori och Kaitlin för att handla diverse smått och gott. Tyvärr insåg vi ganska snart att gallerian var stängd, så det blev till att åka hem igen med halvförättat ärende. Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades framför tv:n och filmen Hanna, bokläsning (Lars Keplers Eldvittnet) samt Just Dance 3 på Wii. De senaste dagarna har jag totalt vänt på dygnet och gick inte och lade mig förrän två, vilket gjorde det väldigt svårt att stiga upp i morse. Jag vill inte tänka på hur det kommer att gå att stiga upp och gå till skolan i morgon... (ja vi börjar i morgon, och ja, jag vet att ni har en veckas lov kvar. Skollov verkar inte riktigt vara kanadensarnas grej...).

Idag har jag i alla fall fått någonting vettigt uträttat - jag gick till gymmet med Daniela och fick ett riktigt bra träningspass. Efter det har jag hunnit med att rita en bild för ceramics & sculpture, korrekturläsa min uppsats för leadership, lägga upp bilder på fejan, söka ett sommarjobb och så nu skriva ett inlägg på bloggen. Dock så börjar det bli läggdags nu eftersom tidig uppstigning väntar i morgon bitti. Jag har blandade känslor över att börja skolan igen. Det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen och kul att träffa alla, men samtidigt så känns det som om lovet var alldeles för kort och jag har absolut ingen lust alls att komma tillbaka till socials- eller mattelektionerna. Särskilt inte eftersom "provincial exams" (ungefär som nationella prov) närmar sig med stormsteg. Det är hur som helst bara tre veckor kvar på första terminen, och jag ser sjukt mycket fram emot att börja mina nya kurser nästa termin! Dessutom börjar volleybollsäsongen snart, vilket ska bli väldigt väldigt kul!

Denna veckas höjdpunkt är Ukranian Christmas på lördag, tillsammans med massor av släktingar från Doris sida och, självfallet, massor av god mat!

Hoppas att ni hade ett trevligt nyår och en bra start på det nya året! Tusen kramar!

2 kommentarer:

 1. Hej Ylva!
  Är du nöjd med STS?
  Vad har de gjort bra/ dåligt?
  Skulle du rekommendera dem för kommande utbytesstudenter? Jag vet att Explorius säger att deras egen styrka är att de antar så få studenter att de får en personlig relation till alla. Hur har det varit med STS, vet de vem du är när du ringer kontoret?
  Hoppas nya terminen och ämnena är roliga.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag hade som nyårslöfte att vara snäll, det höll ca tre timmar..... Tyckte bara att du skulle få veta det

  SvaraRadera