lördag 7 januari 2012

Mera skola och mera piroger

Hej!

I tisdags började alltså skolan igen. Det var minst sagt jobbigt att ta sig upp på morgonen, och lektionerna var inget att bli upphetsad över (börjar verkligen tröttna på mina kurser - även ceramics och novice chef - efter att ha haft dem varenda dag hela hösten. Ska bli skönt att slippa dem om ett par veckor). På socials är vi nu inne på andra världskriget (av någon anledning har vår lärare avsatt ynka två och en halv veckor på sig för att  gå igenom andra världskriget och hela kalla kriget...), matten handlar om sannolikhet (varav det mesta jag har gjort tidigare),  på novice chef kollade vi på filmen The bucket list inför vårt avsnitt om drömmar och framtidsplaner och på ceramics har vi börjat med projektet som vi organiserar på Young Associates. 

En textbok är inte nog, nej, vi måste nödvändigtvis släpa runt
på två stycken
Konstprojektet, som ska mynna ut i en elevutställning på Prince Georges konstgalleri, går ut på att skapa konst inspirerad av musik. Mediet är ”mixed media”, dvs man måste använda sig av minst två olika medium. För de vanliga kostklasserna är basen rå kanvas, medan vi i ceramics ska utgå från lera när vi skapar ett konstverk inspirerat av en specifik låt. Själv valde jag en av mina favoritlåtar någonsin, Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå. En fantastisk låt (trots att det faktum att den är på svenska kan leda till vissa svårigheter), och med lite tur kan även min skulptur bli hyffsad. Ett roligt projekt med andra ord!


En annan mycket trevlig sak som hänt i veckan är att jag äntligen äntligen har skaffat ett medlemskort till The Y. Efter många turer fram och tillbaka med volontäransökningar, drop-inpass, och klippkort lyckades jag äntligen prata med rätt person och fick, liksom de andra utbytesstudenterna tidigare hade fått, ett tre månaders medlemskort för halva priset. Najs! Detta innebär att jag kan gå när jag vill och inte känna mig tvungen att stanna i två timmar för att göra det värt priset, utan jag gå dit en kortis och bara stanna en halvtimme om jag vill. Denna vecka har det redan blivit tre besök på gymmet, bland annat i tisdags då jag och Daniela körde magträning tillsammans med Robin och hans två bröder. Ni kan ju gissa om jag hade träningsvärk efteråt… I onsdags gick jag och Alisha till yoga igen, vilket var kul efter det långa juluppehållet, och idag hann jag med ett snabbesök med Dori.

I torsdags, efter Young Associates, åkte vi ut till Doris syster för storskalig pirogtillverkning. Efter en fantastiskt god middag, som alltid när vi är där, satte vi igång med att rulla bollar av fyllningen. Vi hade två gigantiska grytor fulla av fyllning och att rulla alltsammans tog gott och väl ett par timmar. Sedan skulle vi bara slå in dem i deg, en uppgift som är ännu mer tidskrävande än den första. Som tur var (ja, det var tur, annars hade vi blivit kvar där hela natten, trots att vi var sex personer (plus tre- och fyraåriga Jude och Isaiah) som jobbade med dem) hade vi bara deg till ungefär en tredjedel av fyllningen. Ändå var vi inte klara förrän runt 11, och i brist på sömn var jag tvungen att skippa min och Doris planerade morgontur till simhallen i fredags morse.

Kaitlin, hennes kusiner Jen och Thomas och Alisha
I fredags efter skolan gick jag och Sonja till Pine Centre mall. För min del blev det två nya plagg (trots att jag inte tänkt köpa någonting, vilket är väldigt olikt mig) samt en present till morgondagens ukrainska julafton. Vi ska nämligen leka någon slags julklapplek. Dessutom blir det massor av god mat, både klassisk julmat som kalkon och ukrainska specialiteter som piroger och kåldolmar. Det svenska bidraget blir lussebullar (om jag får tid att baka dem i morgon vill säga) Ser väldigt mycket fram emot i morgon! 

Hoppas att ni får en kanonhelg! Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar