lördag 14 januari 2012

Frågor och svar

Hej där!

Jag har fått några frågor från en av mina kära trogna läsare, och tänkte att nu är ett bra tillfälle att passa på att svara på dem. Så:

Är du nöjd med STS?
Vad har de gjort bra/dåligt?
Skulle du rekommendera dem för kommande utbytesstudenter? Jag vet att Exploruis säger att deras egen styrka är att de antar så få studenter att de får en personlig relation till alla. Hur har det varit med STs, vet de vem du är när du ringer kontoret? 


Om jag ska vara ärlig så kan jag inte säga så mycket om STS eftersom de inte är min organisation här i Kanada, utan det är Shecana. Men allt som de har gjort har de gjort bra tycker jag, och jag har ingenting att klaga över. Jag har givetvis inte så mycket att jämföra med, men på det stora hela så skulle jag säga att STS är en bra organisation att åka på utbyte med. De ordnar informationsmöten, jag slapp åka till Stockholm för min antagningsintervju utan kunde ha den i Uppsala, de bokade flygbiljett, hjälpte till med visumansökan och skötte allt med försäkringen. Det enda som jag tyckte var dåligt, men som egentligen inte alls var STS fel var att jag inte fick mitt visum förrän mindre än en vecka innan jag skulle åka, vilket var ganska stressande. 

Angående andra organisationer så tror jag att de flesta i stort sett är likadana och att det inte spelar så stor roll vem man väljer att åka med. Jag skulle dock rekommendera att välja en organisation som du vet är väletablerad och har rykte om sig att vara bra. Explorius är säkert bra, och det är sant att det kan vara en styrka att ha få studenter, men STS har definitivt koll på alla sina studenter och vet vem jag är när jag ringer. Det kan kanske vara annorlunda för STS USA-studenter, eftersom vi Kanadastudenter är relativt få och därför lätta att hålla reda på. Men jag är nöjd med mitt val av STS och skulle förmodligen välja dem igen om jag fick chansen att göra om mitt val. 

När det gäller Shecana så är jag jättenöjd med allt som de har organiserat. Vancouverresan var helt fantastisk, likaså var utflykterna till Jasper och Barkerville väl organiserade och genomförda. Dessutom ordnar de regelbundet aktiviteter och sammankomster för oss utbytesstudenter här i Prince George, till exempel bowling, speepovers och julfesten. Områdesrepresentanterna är lättillgängliga och vill ha en månatlig rapport att skicka till ens hemland, och Shecana har även hållit i ett informationsmöte för alla studenter och värdfamiljer. En eloge till Shecana med andra ord, de gör mitt utbytesår till en helt fantastisk upplevelse!

Hoppas att det var svar nog på dina frågor! Om det är något annat någon av er läsare undrar över är det bara att fråga på, så ska jag göra mitt bästa för att svara!

Kram!

1 kommentar: