lördag 21 januari 2012

Klänningar, minusgrader och poliser

Hej!

Veckan som gått sedan jag skrev sist har bjudit på många nämnvärda händelser, och också en del drama. Den började inte särskilt upphetsande - med husstädning och sedan en tur till gymmet för lite volleyboll med Alisha samt en bra stund på stegmaskinen. Under eftermiddagen hann jag även med en fika med Daniela och den kinesiska utbytesstudenten Kayo. Efter middagen begav jag och Alisha oss av till hennes kompis Katies hus för filmkväll + sleepover. Förutom oss tre var även NoeLani (som jag först träffade på We Day och som också är med i Young Associates), samt Hannah och Bryn. Vi hade en mysig kväll framför Baksmällan 2 (i stort sett identisk med ettan, bara i ny miljö), Final Destination 5 (rätt kass om jag ska vara ärlig) och Something Borrowed med fantastiskt goda oreo-cupcakes som Katie hade bakat. Någonstans i mitten av den sista filmen hade vi alla hunnit somna, huller om buller i soffan med kläderna på, så jag var knappast förvånad över att jag hade ont lite här och var i hela kroppen när vi vaknade runt halv elva för att bege oss till kyrkan. (Det var inte förrän senare jag insåg att den mesta ömheten förmodligen bara var träningsvärk från lördagens volleybollspelande.)

Efter kyrkan och en hektisk lunch (både lagad och intagen framför ett skypesamtal med familjen) fick jag skjuts av Dori till Pine Centre Mall. Där mötte jag upp med Martin och Alessandra. Alessandra bor i Williams Lake och jag lärde känna henne under Vacouverresan. Hennes värdfamilj var i PG över söndag-måndag för att titta på någon brottningsmatch, vilket var perfekt eftersom vi då hade möjlighet att ses. Så vi ägnade ett par timmar år att strosa upp- och nerför gångarna i gallerian (man kan ju tycka att, med tanke på den ringa storleken, jag borde ha lärt mig att hitta i gallerian vid det här laget, men nej - jag är fortfarande rätt så vilsen där inne). Alessandra shoppade loss, men jag nöjde mig med att fönstershoppa denna gången.

Martin, Alessandra och jag
Så småningom mötte vi upp med Alessandras värdfamilj (plus två av hennes 10-åriga värdbrors kompisar) och vi åkte till hotellet där de skulle stanna över natten. Alessandra och Martin hade bestämt sig för att gå och se Skönheten och Odjuret i 3D senare under kvällen, men jag fick skjuts hem av hennes värdföräldrar eftersom jag hade kvällen uppbokad. I söndags kväll var det nämligen dags för min allra första volleybollträning! Dori är vår coach, och förutom mig, Alisha och Kaitlin så finns det ett gäng grade 10-tjejer samt en till tjej från grade 12 i laget. Och även om de flesta var ett par år yngre så verkar det som ett jättetrevligt lag! Och förhoppningsvis kommer vi att förbättras mycket som lag och som volleybollspelare, vilket det ganska snart blev klart att åtminstone jag behöver... Men som tur är fanns där en annan tjej, Angela, som i princip aldrig har spelat förut (hon spelade i skolan i grade 8, vilket nästan inte räknas), så jag var åtminstone inte ensam om att vara ganska så förvirrad. Jag lyckades hur som helst undvika att göra bort mig totalt, och jag hade väldigt kul! Det finns visserligen mycket att jobba på, men jag tror att jag med lite träning och tålamod kan bli en hyffsad spelare. Jag har åtminstone längden som krävs - tro det eller ej, men jag är faktiskt tredje längst i laget!

Och sedan var det dags för skola igen. Det var minst sagt segt att ta sig upp på måndagen för att ta sig till leadershiplektionen. Väl där var det ändå helt okej eftersom vi kollade på Monsters Inc, vilket måste betraktas som en föga ansträngande sysselsättning (värre blev det senare när vi var tvungna att svara på ett helt häfte med frågor på filmen...). Socialslektionen var, liksom de varit hela veckan, packad med mängder av fakta eftersom min lärare, trots år av erfarenhet, inte riktigt tycks ha förmågan att planera kursen tidsmässigt (hon lämnade oss tre veckor åt andra världskriget, kalla kriget samt demografi... Repetition inför the provincial exam ska vi inte ens prata om). På matten har veckan ägnats åt repetition inför slutprovet nästa tisdag, på novice chef har vi spelat spelet Cashflow som en del i all lära sig handskas med pengar (faktiskt ett riktigt kul spel!), och ceramicslektionerna vigde jag åt mitt Art Gallery projekt, dvs skulpturen inspirerad av en sång.

Efter skolan i måndags följde jag hur som helst med Lucy från min matteklass hem till hennes faster/moster för att prova några balklänningar. Lucy har nämligen tre kusiner vars klänningar hon lovat att jag kan få använda om jag vill. Detta är alltså alternativen (förutom de två ni redan sett):

Öppen i fram

Elegant

Och prinsesstil

Personligen är tvåan och trean mina favoriter. Vad tycker ni?

Tisdagskvällen bjöd på något minst lika spännande. Då hade vi nämligen vår första volleybollmatch! Galet att ha match efter bara en träning, jag vet. Och ska jag vara ärlig så har vi en lång väg kvar innan vi kan kalla oss ett samspelt lag, men på det stora hela så måste jag ändå säga att vi gjorde bra ifrån oss. Även om jag nog mest liknade en förvirrad höna där ute på planen eftersom jag inte hade en aning om var jag borde positionera mig utan ständigt var tvungen att fråga mina lagkamrater. Trots detta lyckades jag få över fyra av sex servar, fick in några passningar till rätt person och petade bollen över nätet när jag skulle. Ja, jag till och med gav vårt lag några poäng, även om vi med största sannolikhet hade vunnit (förmodligen till och med med större marginal) även utan min hjälp... Hur som helst, resultatet blev 2-1 i set till oss!

Kaitlin, Alisha och jag i våra ljusblå lagtröjor

Onsdagens stora händelse handlade om vädret. Från att ha varit plusgrader för bara någon dryg vecka sedan var detta synen som väntade mig när jag astade en blick på termometern utanför köksfönstret på morgonen:


Så det blev till att klä på sig trippla lager på benen, minst fyra lager på överkroppen, tjocka halsduken, mössa och dubbla vantar för att gå till skolan (visserligen fick jag skjuts, men ändå).Väl i skolan var det - som vanligt - kallt, så jag behöll en hel del kläder på under resten av skoldagen. Och efter skolan begav jag mig faktiskt ut på en riktig promenad, till simmhallen (lyckligtvis den lilla poolen, som ligger avsevärt närmare skolan än the Aquatic Centre). Och på den kanske tio minuter långa promenaden hann mitt ansikte bli rejält kallt i vinden, trots att resten av kroppen faktiskt höll värmen ganska bra. 


Eftersom Martin inte dök upp och Daniela återigen valde gymmet före simhallen så fick jag simma själv. Lite trist, men jag hann i alla fall med dryga 4000 meter innan jag i all hast bytte om och sprang över till Doris jobb. Sedan var det dags för dagens andra träningspass (jag vet, visst är jag hurtig!?), yoga. Skillad som jag är lyckades jag faktiskt komma i säng före halv tio, vilket var välbehövligt eftersom jag hade leadership dagen därpå. Var det tänkt. Eftersom Dori har supermegajättemycket på jobbet den här veckan var hon nämligen tvungen att åka hemifrån klockan sex igår morse. Och eftersom jag inte precis hade lust att gå till skolan i 35 minusgrader klockan sju på morgonen så stannade jag hemma från leadership, och lyckades faktiskt få en del jobb gjort. 


Men, nu till veckans drama! I onsdags så fick min telefon fnatt av någon anledning (kylan kanske?) och jag hade ingen täckning på hela dagen. När Alisha sedan på kvällen kom med den genialiska idén att ta ut batteriet och starta om telefonen (varför tänkte jag inte på det själv?) så fungerade den omedelbart som den skulle igen. In i inboxen damp då tre mycket skumma sms från okänt nummer. Det första sa något i stil med "jag gömde kroppen i avloppsystemet", det andra bad en Phil om hjälp med någonting och det tredje sa: "Hey, we should wheel". Ganska så random, eller hur?, men ingenting jag tog det minsta seriöst utan snarare tyckte var ganska komiskt. På torsdagen under lunchen visade jag mina kompisar och Sam skickade ett svar från min telefon: "Vi ses på Starbucks". Fortfarande inget särskilt, utan mest knasigt, eller hur?


Men - och det är nu det verkligt skumma börjar - när jag kom in till min ceramicslektion direkt efter lunchen så berättade Maya att polisen var där eftersom en tjej i grade 8 i den andra art-klassen tydligen hade fått sms som hade med en död kropp att göra från någon som kallade sig Phil.
 ... 
Lite deja vú-känsla här, eller var tycker ni? Och när jag berättade för först Maya och sen min lärare att jag fått liknande sms blev jag ivägskickad till skolans reception och där utfrågad av polisen (vilket orsakade många frågande blickar från bland andra Sonja och Robin som satt och jobbade i kanjonen). Mitt under "förhöret" så fick jag dessutom svar från denna "Phil" som sa "I'm here". Snacka om att en liten grej helt plötsligt blev väldigt intressant! Och väldigt väldigt skum! För vem skulle kunna ha både mitt och den andra tjejens nummer?


Hur som helst så fick hela historien sin förklaring idag, och det hela visade sig vara precis så oskyldigt som det först verkade. Tydligen hade alltså Kai gett mitt nummer till en av sina kompisar, helt utan min vetskap, och denna kompis bestämde sig uppenbarligen för att skämta lite. Vilket hade vart kul om det inte vore för att polisen blev inblandad och allt. Vilket faktiskt är ganska komiskt när allt kommer omkring. 


Så så gick det alltså till när Ylva blev förhörd av polisen för första gången i sitt liv! 


Gårdagskvällen ägnades åt lite läxor, diskning samt ytterligare en relativt tidig sänggång, och idag hade jag min sista riktigta skoldag för den här terminen. Nästa verka är det nämligen exam week, vilket innebär att vi har block ett hela morgonen på måndagen och block tre hela eftermiddagen. Tisdagen ser likadan ut, fast med block två (då vi skriver vårt slutprov i matte) respektive block fyra. Onsdag-torsdag-fredag är det sedan ingen skola för de som inte har några provincial exams att skriva. Jag trodde hela tiden att jag, liksom alla andra, skulle behöva skriva provincial exam i socials. Men idag fick jag reda på att det behöver jag tydligen inte alls göra! Därmed sparar jag timmar av pluggande plus får tre helt lediga dagar nästa vecka! Som sagt, att vara utbytesstudent har sina fördelar!


Min fredagskväll så här långt har inte varit särskilt spännande. Jag kom hem från skolan, chillade lite, sen när Alisha kom hem (efter att ha köpt en ny telefon) lagade vi en ny variant av vår klassiska quinoasallad. Av någon anledning har jag känt för att äta mest hela dagen, och därför poppade vi popcorn i min julklapp från Sam, en air popper. Ultranyttiga (aa, fast näe) popcorn med andra ord!


Och nu känner jag att det är hög tid att sluta skriva, eftersom ni säker har slutat läsa för länge sedan. Jag ber om ursäkt för att jag skriver om så mycket nonsens, men det är liksom för min egen skull. Det som inte är extra minnesvärt är ju det jag kommer att glömma bort om jag inte skriver ner det, eller hur?


Saknar er alla!
Pussokram!

2 kommentarer:

  1. Ylva, det ser ut som att det händer en del grejer där borta på andra sidan jorden... Roligt!
    Det är alltid lika kul att läsa dina inlägg, trots att de är en mil längre än jag egentligen orkar läsa ;)
    Och om jag var du skulle jag utan tvekan välja den mörka balklänningen. Den var sjukt fin!
    Saknar dig massor! <3

    SvaraRadera
  2. Den andra klänningen var jättefin! Har letat igenom din blogg men hittar inte bilden på den blå klänningen du visade förut. Jag vill minnas att den var perfekt på dig, så jag fortsätter nog att rösta på den!
    Det är jätteroligt att du berättar om småsaker också, även fast det tar lång tid att läsa och jag alltid upptäcker de nya inläggen när jag egentligen borde göra något annat än sitta vid datorn (läs: plugga). Fortsätt med det alltså!
    Saknar dig så! Pok

    SvaraRadera