fredag 27 april 2012

Åtta månader

Hej allihopa!

Jag har nu varit i Kanada i åtta månader och jag har inte en aning om vart de åtta månaderna tog vägen. Tiden går alldeles för fort, och när jag och Martin satt och räknade hur många veckor vi har kvar ville jag helt ärligt bara gråta. Nio veckor kvar i Prince George. Åtta veckor kvar på Duchess Park. Två veckor till balen, fem till examensceremonin. Efter åtta månader i Kanada känner jag mig om inte som en kanadensare så åtminstone som hemma. Jag skulle kunna stanna här, så bra trivs jag i Prince George, i skolan, med vännerna och värdfamiljen, om det inte vore för alla er därhemma. Visst saknar jag underbara Sverige och allt vad Sverige innebär (Valborg, midsommar, kräftskivor, silluncher, semlor, filmjölk, mesost, cyklar, fika vid Fyrisån i solskenet, plocka jordgubbar på Ulva, plocka blåbär och lingon i Värmland, 40 minuter på tåget till Stockholm, shopping på H&M, utflykter till IKEA och mycket mycket mer - listan kan göras lång), men Kanada är ju också ett så himla härligt land och det finns så mycket jag kommer att sakna härifrån. Missförstå mig inte - jag ser verkligen fram emot att komma hem igen, träffa alla och fortsätta mitt liv, men det kommer att vara med ett tungt hjärta som jag lämnar det liv jag på åtta månader byggt upp här.

Men nog med alla dessa tankar nu. Ni ska få ett litet sammandrag om hur min vecka varit. Med en stukad fot har jag varit smått handikappad hela veckan och inte kunnat göra särskilt mycket alls (och definitivt inte gå till gymmet). På måndagen linkade jag runt i skolan och måste ha sett ganska rolig ut, för jag fick många konstiga blickar när jag haltade genom korridorerna. Inte mindre än tre gånger var jag nere i receptionen och bad om is för min fotled, och när jag kom hem från skolan parkerade jag mig i soffan med is på foten och stannade där resten av kvällen. Runt halv tio höll jag som bäst på att kolla på filmen Jag Saknar Dig när en massa utryckningsfordon åkte förbi ute på gatan. Hm, tänkte jag men reflekterade inte vidare över det. Ända tills jag efter att ha sett klart filmen loggade in på Facebook och såg flertalet statusar om en explosion i Lakeland Mills. Efter att ha googlat Lakeland Mills kunde jag konstatera att det är ett sågverk nere vid järnvägsspåren nära Prince Georges centrum, inte allt särskilt långt från vårt hus. En titt på Prince George Citizens hemsida bekräftade att en explosion faktiskt ägt rum. Jag gick ut på verandan på baksidan av huset och mycket riktigt, i riktning mot centrum kunde jag se om inte lågor så ett starkt ljussken från elden som explosionen resulterat i. När jag gick in igen och gjorde lite mer efterforskningar på nätet samt tittade på nyheterna  fick jag reda på att det tydligen varit en väldigt kraftig explosion, att elden beräknades ta runt ett dygn att släcka och att ett antal personer som befunnit sig i sågverket var saknade. När jag vaknade dagen därpå var fortfarande inga dödsfall rapporterade, men senare under dagen avled två ev offren från sina brännskador. Händelsen är extra tragisk i och med att en liknande olycka hände i Burns Lake tidigare i år, med två dödsfall även där.

I tisdags på culinary arts bakade vi cream puff-svanar, med ett någorlunda okej resultat rent estetiskt (och ganska så väldigt okej smakmässigt):


På kortblocket före lunch i tisdags samlades alla i grade 12 för att ta vårt informella grad photo. Vi fick lov att lämna våra lektioner, rada upp oss i the canyon för några bilder och sedan gå tillbaka till klassrummen. Bilden ska vi sedan få på examensceremonin, tillsammans med ett exemplar av vårt personliga grad photo.

Efter skolan i tisdags följde Dani med mig hem och vi fikade, facebookade och kollade igenom mängder av goda recept på Pinterest. När hon åkt hem ägnade jag och Dori (Alisha och Kaitlin är hos sin pappa igen) kvällen åt ett par avsnitt av Prison Break, som hon totalt fastnat för på sistone.

I onsdags efter skolan fick jag äntligen träffa personen som är anledningen till att min värdfamilj valde att vara värdfamilj i år, dvs anledningen till att jag hamnade just här. Förra året var Alisha nämligen väldigt bra vän med en utbytesstudent från Schweiz, Katja. Hon är nu tillbaka i Prince George i ett par veckor för att hälsa på, och i onsdags kom hon, Bryn och Hannah över till vårt hus och vi chillade där ett tag innan vi körde ner till Tim Hortons för en fika. Katja visade sig vara jättetrevlig och ikväll ska vi alla till hennes hus för en sleepover. Resten av onsdagskvällen ägnade jag åt att läsa The Crucible igen, eftersom vi hade prov på pjäsen i går torsdag. Provet gick väl helt okej, även om några av frågorna var löjligt svåra och jag inte hade en aning om trots att jag läst pjäsen två gånger...

I går i skolan var det Twin Day, vilket innebart att man skulle klä sig likadant som en eller flera av sina vänner. Jag, Dani, Sonja och Virginia hade bestämt oss för att vara fyrlingar, och vi hade köpt hotpants i klara färger som vi bar med svarta leggings (i mitt och Danis fall), ett svart linne och solbrillor. Jag och Dani hade blå hotpants och rosa solglasögon medan Sonja och Virginia körde på rosa hotpants. Tyvärr hann Virginia gå hem innan vi hann ta några bilder av oss alla fyra, men här är i alla fall några bilder på oss andra (plus Sam):


Efter skolan åkte jag och Alisha ner till konstgalleriet för vårt sista vanliga Young Associates-möte. Nästa torsdag är den mänligen äntligen dags för öppningen av elevutställningen som vi planerat hela läsåret, och vi ägnade hela mötet igår åt att skriva listor och lappar för alla konstverk som vi fått in.

Sedan fick jag skjuts av Dori till Second Cup där jag mötte upp mer Martin för en fika. Efter någon timme, när vi började bli hungriga, promenerade vi hem i regnet. Men när vi kom hem insåg vi att vi var utelåsta eftersom jag lånat ut min nyckel till Kaitlin tidigare under dagen och Dori var ute i något ärende. Så det blev till att klättra in genom fönstret på baksidan igen...

Efter en kopp te och mat i magen var vi varma igen efter den kyliga promenaden och vi kollade på The Reader, en, hm, speciell men hyffsat bra film. När Martin blivit upphämtad vid tiotiden blev det ytterligare ett avsnitt av Prison Break för mig och Dori.

Idag har vi studiedag och än så länge har jag hunnit med att äta frukost (nybakat bröd och smoothie) i solskenet på verandan samt att städa badrummet och mitt eget rum. Nu är det dags för lite lunch innan jag, NoeLani och Alisha ska bege oss ner till konbstgalleriet för att hjälpa till på en workshop där.

Förresten, jag kan meddela att min fot i princip är bra igen nu. Från och med i onsdags kunde jag stödja på den och gå normalt, och idag är den bara lite svullen och rätt så blå, men i övrig okej. Trots detta dröjer det nog ett tag innan jag kan gå ut och springa igen. Bajs.

Ha det bäst!
Kram!

2 kommentarer:

 1. Sofia Pettersson1 maj 2012 17:32

  Hej!
  Jag heter Sofia Pettersson, och i Augusti åker jag också iväg ett utbytes år i Kanada! Hittade din blogg när jag sökte efter bilder, jättekul att läsa! Det skulle vara jättekul om du ville hjälpa mig att få svar på lite frågor!
  Min mejl är:
  peetterssoon@hotmail.com
  Kul om du svarar! :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Gaaah du kommer hem om två månader<3 vi måste fort göra en massa awesome saker så att det inte verkar som att vi inte haft nåt liv medan du var borta!!!

  SvaraRadera