onsdag 1 februari 2012

Ny termin och besvikelse x2

Tjo!

Den nya terminen har dragit igång och det mesta känns jättebra. Kommer tillbaka till det senare - först en kort sammanfattning av helgen. 

Både lördagen och söndagen spenderades mestadels hemma, med undantag av besök på Costco och på gymmet på lördagen och kyrkan och volleybollträning på söndagen. Inget jättespännande direkt, men en okej helg och bra uppladdning inför terminsstarten igår. 

Gårdagens första lektion var block 1, dvs Culinary Arts för min del. Klassen visade sig vara pytteliten, runt 10 personer och bara tjejer (eller nja, det var en kille där i måndags, men han var inte där idag så han verkar ha hoppat av...). Och även om läraren verkar vara pedantiskt noggrann på alla plan (våra anteckningar måste vara i blått bläck, med namn, datum, kursens namn och lärarens namn. Rubriker måste vara understrukna med linjal och alla papper måste förvaras i en separat pärm som hon när som helst kan ta in för betygsättning) så verkar kursens innehåll riktigt kul och spännande. Vi kommer att jobba mycket med bakverk och dekorationer, men även laga måltider med fokus på estetiken. Dessutom har jag inte bara Dani, utan även Katie i klassen, vilket känns jättebra!

Det var alltså med gott humör som jag vandrade ut från culinary arts och styrde stegen mot gympasalen för volleyboll. Jag var sjukt taggad på den kursen, men den visade sig vara en av veckans två stora besvikelser. För det första så var allt väldigt oorganiserat - läraren presenterade sig inte ens, ja han kallade inte ens samman klassen innan han på ungefär 10 sekunder berättade vad vi skulle göra och sa åt oss att börja. Inget upprop, ingen genomgång av kursen. Och eftersom jag inte kände någon (Alisha spelade inte på grund av hennes fotled och Kaitlin grupperade sig såklart med sina kompisar) men alla andra tycktes känna varandra hade jag ingen aning om vad jag skulle göra eller vem jag skulle para ihop mig med. Så jag var mest ganska förvirrad under hela lektionen, vilken ägnades åt några olika teknikövningar. Eftersom vi är alldeles för många i klassen, runt 30 stycken, och bara har tre små badmintonplaner att spela på så var det inte så lätt att få till något spel överhuvudtaget. Lektionen avslutades med matchspel, och vi blev indelade i "jämna" lag. Vilket innebar att jag  hamnade i lag med fyra killar som var jätteduktiga på volleyboll. Vilket innebar att jag fick kontakt med bollen ungefär fem gånger på över en halvtimme. Vilket inte var sådär jättekul. 

Dagens volleybollektion förflöt på ungefär samma sätt, och hur mycket jag än vill bli bättre på volleyboll så tror jag inte att den här kursen kan får mig att utvecklas särskilt mycket. Det är helt enkelt för många elever för att det ska fungera. Alisha har liknande tankar, och utan henne finns det inte en chans att jag tänker fortsätta. Därför gick jag och pratade med min syv idag om att byta kurs, och de alternativ hon gav mig är:
  • PE 12
  • Biologi 12
  • Träslöjd 12
  • Journalism 12 (det är den här klassen som gör årsboken)
  • Earth science
  • Spanska (nybörjarkurs)
Av alla dessa är det PE som är mest lockande. Om både jag och Alisha tar PE tillsammans (dessutom sa Jasmin idag att hon funderar på att byta till den kursen) så kan det nog blir riktigt kul, eftersom vi får testa lite annorlunda saker än att bara köra styrka/kondition, basket och fotboll. Exempel på sporter som jag har hört att de gör i PE är baseball, softball, golf, simning och curling. Och det kan ju vara kul att få testa lite olika saker, eller hur?

Alternativet är ju förstås att ha en håltimme under block 2. Detta är ganska lockande, men samtidigt så skulle det bara vara jag och Alisha av alla jag känner som hade hål det blocket, och hon skulle förmodligen ägna tiden åt att plugga. Och det är ju inte vad jag vill ägna min håltimme åt!

Hur som helst, jag måste ju berätta om mina två andra kurser, drama, film & television och engelska. Första lektionen efter lunch hade jag film & television, och trots att Luis från Venezuela är den enda jag känner i den klassen så verkar det vara en väldigt intressant och roligt kurs. Vi är i Mac-datasalen och de två dagarna som gått har vi i pricnip kunnat sitta och leka med datorerna den mesta tiden. Vi har redan påbörjat vårt första projekt - en kort självbiografi i filmformat. Så jag ägnade dagens lektion åt att göra en storyboard och att kolla igenom massor av gamla och nya bilder på fejan. Ganska så najs, eller hur?

Och sedan har vi då engelska. Jag var dum nog att tro att jag hade tid att gå till mitt skåp innan lektionen (jag lär mig aldrig hur lång tid det faktiskt tar att ta sig ända bort till mitt skåp och hur fort åtta minuter kan gå ibland), vilket resulterade i att jag kom ett par minuter för sent. Det i sig gjorde ingenting, men jag fick inte en särskilt bra plats i klassrummet (som tur var var jag där tidigt idag och kunde ta en plats vid Alisha, Maya och en jättetrevlig tjej som heter Jennifer och som just kommit hem från ett utbytesår i Australien). Hur som helst, trots att kursinnehållet de första veckorna kommer att bestå av tråkig grammatik så känns klassen jättebra (det är en stor klass) och läraren verkar väldigt bra och rolig!

Så, där har ni terminsstarten i ett nötskal. Hur jag än gör med volleybollen så tror jag nog att det kommer att bli bra. Jag är bara lite besviken eftersom jag hade förväntat mig så mycket mer från den kursen. Detta för mig in på veckans andra stora besvikelse. Igår bjöd Daniela nämligen in mig att spendera ett par veckor i New York med henne när vårt år här är över innan jag åker hem till Sverige igen. Hon har en faster där, så vi skulle få bo helt gratis. Detta är ju en chans jag inte kan säga nej till - att få uppleva New York tillsammans med en kompis och bo gratis på köpet. Dessutom kommer jag kanske aldrig att få se New York någon annan gång i livet. Tyvärr har vi redan bekräftat min flygbiljett hem för den 30 juni, och därför mailade jag STS och frågade om det kunde finnas någon möjlighet att ändra min flight. Idag fick jag svar från dem att det inte går att ändra på biljetten eftersom vi redan bekräftat hemresedatumet. Detta känns jättesurt och jag är väldigt besviken. Men jag försöker att se det från den ljusa sidan - jag får ju komma hem och träffa alla tidigare plus att jag sparar en väldans massa pengar. 

Igår hände också något annat som jag måste berätta om. En av Kaitlins bästa vänner fyllde år idag, och därför hade hon bestämt sig för att baka en tårta igår kväll. Jag hade lovat att hjälpa henne med detta, och vi bestämde oss för att baka tårtan from scratch i stället för att använda en tårtmix. Receptet vi letade fram på internet visade sig dock vara helskumt, vilket resulterade i att tårtan svällde och rann över i hela ugnen. Efter att ha försökt städa upp allt kladd satte vi in ugnsformen igen med förhoppningen att vi åtminstone skulle kunna använda något av tårtan. Men jag tror att det var alldeles för mycket socker i receptet vi använde, för i stället för att faktiskt gräddas så karameliserades tårtan bara. Så det blev till att slänga den halvgräddade-halvkarameliserade tårtan i soporna och sätta ugnen på rengöring. Vilket innebar att vi inte kunde göra ett nytt försök på de tre timmar som det tar för ugnen att bli ren. Surt! 

Men, inget ont som inte har något gott med sig - den halvgräddade tårtan smakade väldigt gott, särskilt tillsammans med glass! Och eftersom jag såklart åt alldeles för mycket av denna sockerbomb fick jag mig ett ordentligt träningspass på gymmet på köpet! Kaitlin bakade senare tårtan hemma hos sin pappa, och den blev både väldigt snygg och - enligt uppgift - väldigt väldigt god! 

Snart är det dags för middag och sedan volleybollmatch. Vi hörs!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar