måndag 27 februari 2012

Fettisdag = födelsedag

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er alla och att ni har haft ett riktigt skönt sportlov och ätit mycket semlor. Trots att jag inte varit ledig har jag hunnit med ett och annan den här veckan, bland annat att fylla arton.

Men först lite kort om måndagen, då jag, Alisha, Dori och Kaitlin provade zumba på The Y. Jag har hört mycket positivt om zumba och våra förväntningar var höga, särskilt som det kostade 30 dollar för 6 lektioner även om man hade ett medlemskap. Tyvärr visade sig lektionen vara något av en besvikelse - det var över 30 personer inträngda i en liten studio, och även om det var roligt att röra sig till musik så var det inte så jättestor skillnad mot den vanliga dance fit-klassen som de kör ett par gånger i veckan. På grund av strul med våra anmälningar hade dessutom varken Dori eller Kaitlin blivit anmälda, och det fanns inga platser kvar åt dem. Därför bestämde vi oss allihopa för att inte forsätta utan få pengarna tillbaka. Allt gott med andra ord, även om det var synd att zumban inte nådde upp till våra förväntningar.

Så till tisdagen. Födelsedag, fettisdag, skoldag och matchdag i ett. Jag väcktes upp på morgonen av Dori och vi inledde dagen med att äta frukost och tårta tillsammans, alltihopa fixat och förberett av Alisha. Frukosten bestod av french toast med banan och jordnötssmör, en chokladdoppad jordgubbe och ett par äppelklyftor med kanel. Mums!


Sedan var det dags för tårtan. I flera dagar hade Alisha jobbat på den, medan jag varit utestängd från övervåningen (att jag samtidig försökte baka semmelbullar gjorde inte det hela lättare). Hur som helst visade sig tårtan vara precis lika imponerande som Alishas ansträngningar antytt. Det var helt klart den snyggaste tårtan jag någonsin fått, kanske till och med den snyggaste hemgjorda tårta jag någonsin sett.


Ganska så fantastisk, eller hur? Och då måste jag säga att bilden inte alls gör den rättvisa - den kanske ser lite rörig ut på fotot, men i verkligheten var den perfekt! Insidan bestod av en hård botten med choklad, nötter och kokos, sedan ett lager med choklad-tårtbotten med kaffesmak, ett lager chokladmousse och så vit chokladfrosting utanpå det. Fjärilarna, orden och siffrorna var gjorda helt och hållet av choklad.

Morgontrött Ylva

B som i Birthday

Fjäril
Eftersom frukosten drog ut på tiden bestämde jag mig för att skippa första lektionen. Jag och Alisha hade en mysmorgon i lugn och ro och knallade sedan iväg till skolan för dagens andra lektion, culinary arts. När jag öppnade mitt och Sonjas skåp (jag flyttade in hos henne för ett par veckor sedan eftersom jag har tre av mina ämnen i hennes korridor och mitt eget skåp ligger så avlägset att jag ofta kom försent till lektionerna) möttes jag av den här synen:
Aw, gulligt av henne, eller hur? Av Dani fick jag dessutom ett jättefint kort i form av en cupcake. Skoldagen förflöt sedan i stilla mak precis som vilken skoldag som helst, med två undantag: 1. Mitt namn stod under födelsedagsbarnen på TV-monitorerna hela dagen, och 2. Maya bjöd på skittles och spårade lite med min kamera under engelskalektionen. Resultatet:

När skoldagen var över följde Sonja, Dani och Jasmin med mig och Alisha hem för ett litet födelsedagsfika. Fettisdagen till ära hade jag bakat semlor (vilket inkluderade att svettas över torrjästen som inte jäste och köra fram och tillbaka över halva stan i jakt på mandelmassa), och nu var det dags för mina kära vänner att ta del av denna fantastiska svenska tradition. Jag måste säga att de även om de var små faktiskt smakade precis som de skulle - jättegott alltså! Ingen av mina kära vänner var dock särskilt pigg på att prova hetvägg...Jasmin och Sonja

Dani
När de andra gått hem och vi ätit middag var det så dags att pallra oss iväg till kvällens volleybollmatch. Eftersom Dori hade ett möte hade vi hennes bror Richard som tränare, och även om han ändrade på en hel del av Doris instruktioner (vilket gjorde åtminstone mig väldigt förvirrad) så vann vi matchen med tre set mot noll. Kanske snarare berodde på att vi spelade mot ett U-14 lag än att vi spelade särskilt fantastiskt, men ändå. Jag lyckades till och med få in en riktig smash, även om det var under uppvärmningen...

När vi kom hem var det dags för presentöppning. Någon vecka tidigare hade ett paket hemifrån landat i brevlådan, och dagen innan hade även ett mindre paket med marabouchoklad från mormor anlänt.

Ett par foton och ett kort från Luisa. En bok, tv-seriedvd och
ett pussel med bild på familjen samt ett par kort från min familj.
En I <3 Canada-t-shirt, ett kort och ett armbandsur från Dori.
Eyeliner, ansiktsmask och  leave-in conditioner  från Alisha.
Och så ett kort från både Alisha och Kaitlin på det (Kaitlins
present ska jag själv få välja ut senare). Inte illa med andra
ord! Tack så mycket allihopa!

Sammanfattningsvis hade jag alltså en riktigt bra födelsedag. Särskilt mycket bättre kunde den inte ha blivit, förutom om alla ni - familj, släkt och vänner - vore här förstås! Som plåster på såren kan jag i alla fall (med blandade känslor) konstatera att det bara är lite mer än fyra månader kvar tills vi ses igen! Jag har börjat drömma om nätterna att jag åker hem, och när jag vaknar på morgonen är det med en panikkänsla av "neej, är det redan över? Vart tog tiden vägen?". Samtidigt är saknaden efter er alla stor, och jag börjar bli riktigt förväntansfull inför sommaren! Den kommer att bli grym, så mycket kan jag lova. Ett välbetalt sommarjobb på det vore inte heller helt fel.

Hur som helst, tisdagen blev till onsdag, vilket innebar gratis frukost i skolan (som jag såklart glömde bort, vilket resulterade i dubbel frukost för mig), kort skoldag och - vanligtvis - yoga. Men jag och Alisha valde denna onsdag att stanna i skolan eftersom hon behövde plugga samt få tag på sina lärare för att få underskrifter till en field trip form. Men det blev inte särskilt mycket pluggande eftersom vi i stället började slipa på en bucket list - saker som vi måste göra innan jag åker hem. Det blev en riktigt lång lista till slut, bestående av realistiska såväl som mer svåruppnåeliga mål. Nu gäller det bara att ta tag i saken och göra verklighet av vår lista!

Eftersom vi stannade så länge i skolan hann vi inte med att gå till yoga. Inte heller blev det ett kortare besök på gymmet som vi hade tänkt, utan bara en vanlig middag hemma och sedan iväg till Nurture. Den här veckan var de två pratsamma systrarna tillbaka efter ett par veckor i Florida och diskussionen flöt därför på bra trots att jag och Alisha av någon anledning var jättetrötta båda två och satt tysta mest hela tiden.

Eftersom vi hade lite dåligt samvete över att ha skippat onsdagens träningspass bestämde vi oss för, och övertalade Dori, att gå till gymmet på torsdagsmorgonen. Sagt och gjort - klockan kvart över sex på morgonen lämnade vi huset för 45 minuter konditionsträning och dusch på det. Och jag lärde mig för hundrade gången samma sak: hur jobbigt det än är att ta sig upp på morgonen och sega sig iväg till gymmet så är det värt det, för det känns så sjukt bra efteråt och man har energi för hela dagen. Dessutom gör det det lättare att somna tidigt sedan på kvällen.

Medan Alisha spenderade dagen på besök på UNBC var jag i skolan som vanligt. På journalism har vi börjat spåna på teman till årsboken, på film & television var det tänkt att vi skulle börja filma på vårt stop-motionprojekt, men eftersom vi inte hade några band fick vi skjuta upp det. På engelskan pratar vi fortfarande noveller och på culinary arts har vi ägnat hela veckan åt att jobba på ett ganska så meningslöst projekt om elements and principles of visual design, eller något i den stilen.

Efter skolan på torsdagen gick vi som vanligt till Young Associates. Där fick vi börja måla på de jätteblommor i plast som vi ägnat förra veckan åt att sandpappra.

Alisha jobbar på sin blomma

Jenna

Och Maya

En annan sak som jag måste berätta om är att Timmys (aka Tim Hortons), i veckan inledde sin "roll up the rim to win"-säsong. Detta innebär att varje kopp kaffe, te, varm choklad eller var det nu kan vara är en lott i ett lotteri där man kan vinna allt ifrån en gratis munk eller muffins till dyr campingutrustning eller en bil. Detta var ju något som jag självklart var tvungen att prova, trots att jag nästan aldrig köper något från Timmys och trots att jag aldrig vinner någon på lotteri. Därför gick vi till Timmys på lunchrasten under torsdagen, och jag köpte en French vanilla coffee i den näst minsta storleken i ett försök att komma billigt undan (det var inte förrän senare de andra berättade att man bara kan vinna de stora priserna om man köper den största storleken på kopp...). Sedan väntade jag ända tills under nästa lektion innan jag tog mig samman och rullade upp kanten på pappersmuggen.... Spänningen är olidlig...Ni kan ju gissa själva om jag vann eller inte. Men det är trots allt en rolig idé och ett väldigt smart säljtrick av Kanadas alldeles egna Tim Hortons, som jag måste uttrycka min beundran för. 

Eftersom det är sent och jag är trött får ni vänta till i morgon, eller i värsta fall i övermorgon, med ett sammandrag av fredagens skidutflykt med åttondeklassarna samt helgens äventyr. 

Med det säger jag godnatt till mig själv och god morgon till er därhemma i Vikingaland! Hare gött, kramis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar