lördag 4 februari 2012

Februari kommer näst

Hej där!

Februari har tagit sin början och jag är övertygad om att det kommer att bli en kanonmånad. Några exempel på saker som händer:

  • Min pappas 50-årsdag
  • Min egen 18-årsdag
  • Metalkonsert med lokalt band
  • Snowboardåkning
  • Martins födelsedagsparty
  • Fettisdagen (vilket självklart innebär semlor)
  • Volontärjobb på ett event för barn här i stan
De tre dagarna av februari som redan gått har även de varit händelserika. I onsdags var det alltså tredje dagen på nya terminen, och kort dag dessutom. Culinary arts ägnades åt väldigt långtråkig, onödig och skrivkrampsframkallande kopiering av labprocedurer, ordningsregler osv osv. Volleyball var lika förvirrande som de två första dagarna och jag började fundera på allvar vilken kurs jag skulle vilja byta till. På engelskan fortsatte vi med grammatik  (lite intressantare den här gången då vi pratade om användandet av semikolon) och på film & television satt jag framför photoshop, facebook och iMovie hela lektionen. 

I onsdags kväll, efter ett besök på gymmet som skulle ha varit ett yogapass men blev servträning i stället eftersom yogainstruktören inte var där, gick jag och Alisha till en av kyrkans studiegrupper. Just denna kallas för Nurture och riktar sig till tjejer i åldrarna 16-25 år. Temat är nurture (vet inte riktigt hur jag ska översätta det, så ni får googla om ni är intresserade) och vi kommer att läsa en bok med samma namn. Vi kommer sedan att träffas på onsdagar för en tid framöver och diskutera boken, kolla på dvd:n som hör till boken och dricka te och äta choklad. Vi hade det riktigt trevligt i onsdags och diskussionen väckte många intressanta tankar, så jag kommer definitivt att fortsätta gå dit.

Torsdagen spenderades givetvis även den i skolan, och den var i stort sett identisk med onsdagen när det kommer till arbetsuppgifter. Culinary arts är otroligt segt och tråkigt just nu (tur att jag inte är ensam i den klassen) men nästa vecka tror jag att vi faktiskt ska baka två gånger, vilket ska bli väldigt roligt. Jag fortsadde under dagen att förhöra mig om mina olika alternativ till volleybollen, och fick reda på att PE skulle kosta 100 dollar om jag ville ta den kursen. Detta gjorde att jag ganska snabbt förkastade idén. Vad jag också fick reda på är att både Sonja, Sam och så Jasmine tar journalism 12, så den kursen blev i stället allt mer lockande. 

Efter skolan i torsdags svängde jag förbi bildsalen för att titta till mitt art galleri-projekt (som jag, vilket ni kanske minns, hade otroliga problem att limma ihop sista dagen förra terminen). Till min glädje fann jag att min limning faktiskt hade fungerat och att draken satt fast på sin pelare. Lite mer stödlim kan nog komma att behövas, men lättnaden är enorm. Jag har ju trots allt lagt ner en hel del tid och arbete i projektet så det vore väldigt synd om det inte höll ihop. Så detta är alltså mitt konstverk inspirerat av Ted Gärdestads Himlen är oskyldigt blå:Efter skolan gick jag och Alisha som vanligt till young associates, där vi jobbade vidare på våra "scratch art"-projekt, bjöds på chips (som alltid) och pratade kring en affisch och annan marknadsföring för elevutställningen. Dessutom fick vi prova på detta:

Processen 
Den färdiga produkten

Min 

Alishas

Och alla våra
Till middag i torsdags kväll åt jag och Alisha havregrynsgröt. Vi är nämligen väldigt inne på det här med gröt just nu. Efter att jag lagade min klassiska havregryn+banan+kanel+naturell grekisk youhgurt-gröt åt Alisha i onsdags morse så insåg hon hur gott gröt faktiskt är, och hur många möjligheter det finns till variation (inse att jag alltid, unde rhela mitt liv, bara har ätit min havregrynsgröt på ett ända sätt före jag kom till Kanada - med lingonsylt och mjölk). Så till frukost på torsdagen testade hon att lägga till lite choklad och kokosflingor i sin gröt, medan jag åt min med en väldigt god nöt- och fruktblandning. Under dagen pratade vi nästan uteslutande om havregreynsgröt, och när det var dags för middag beslöt vi oss för att det skulle vara en perfekt måltid. Jag provade Alishas gröt med banan, choklad, yoghurt, kanel och kokosflingor, och det var verkligen himmelskt gott! (I går morse provade jag banan+jordnötssmör, vilket även det smakade fantastiskt!).

Efter vår något speciella middag (som för min del rundades av med lite kyckling och sallad) åkte vi till Costco och Superstore för att handla mat. Min enorma portion gröt gjorde att jag var mätt redan innan vi kom till Costco, och som tur var hade de inte så många provsmakningar denna gången. Men lite pizza, chips och burritos fick jag allt i mig innan vi åkte vidare till Superstore. Där köpte Dori Reeses-flingor till mig, och efter att ha smakat några idag kan jag inte annat än konstatera att de är extremt goda, om än kanske inte idealisk frukostmat...

Så kom då fredagen, och med den äntligen kursbyte! På lunchen gick jag och pratade med min syv, och jag är nu officiellt i journalism 12 i stället för volleyboll. Det känns jättebra, speciallt eftersom Sonja, Sam och Jasmine också är i den klassen! Dubbelblocket engelska ägnades åt ett grammatikquiz och sedan åt en diagnoastiskt uppsats på ämnet "Why expeciences teach us life's best lessons". I brist på bättre idéer skrev jag om min och Kaitlins misslyckade tårtbak i måndags... Haha!

När skolan var över för dagen gick jag, Dani och Alisha till gymmet. Sedan åkte Alisha till sjukgymnasten för sin fot, och jag och Daniela gick hem till mig och lagade middag: en jättegod kycklingsallad med allt möjligt smått och gott i. Efter middagen gick vi på bio med Sam, Robin, Sonja och Jasmin. Dani hade nämligen fortfarande kvar sina gratisbiljetter som vi aldrig använde förra veckan när vi skulle gå och se Extremely loud and incredibly close. Till vår stora besvikelse upptäckte vi att de inte visade den filmen längre, och därför bestämde vi oss i stället för att se The woman in black, efter rekommendation av Danis värdsyster Meagan. Vad vi inte insåg var att det var en skräckfilm, och så fort jag fick reda på det sa jag blankt nej. Jag som är för feg för att se skräckfilmer hemma skulle aldrigh klara av att se en på bio.

Så i sista stund ändrade vi oss och såg i stället The descendants, en dramakomedi med George Clooney som faksitkt var rätt så bra. Det blev alltså en lyckad kväll till slut, även om jag åt alldeles för mycket popcorn. När jag kom hem kollade jag och Alisha på den förvånansvärt bra filmen Swimming upstream på Netflix, och efter det gick jag dödstrött och la mig.

I morse passade jag på att sova ut ordentligt eftersom jag inte kommer att få någon chans till det i morgon (tidigt uppstigning för att åka till Purden klockan åtta) och jag inte kommer att kunna gå och lägga mig tidigt i kväll (metalkonsert med Alisha, Bryn, NoeLani, Katie och Hannah). Efter att ha legat och dragit mig i en halvtimme timme sisådär masade jag mig upp till köket, där Dori var i full färd med att förbrerda frukosten: french toast och fruktsallad med yoghurt. Otroligt gott och en kanonstart på dagen!

Eftermiddagen borde ägnas åt lite städning, och i kväll blir det som sagt konsert. I morgon ska jag prova snowboarding för första gången. så om ni inte hör något med från mig är det för att jag brutit nacken i skidbacken!

Önska mig lycka till!

Kram!

1 kommentar:

  1. Ylva, du lyckas göra till och med gröten onyttig! haha //Axel

    SvaraRadera