fredag 1 juni 2012

Dana Mandi

Hallå!

I tisdags gick jag, Dani och Sonja ut och käkade middag tillsammans efter skolan. Det var tidigt, klockan var inte ens fem när vi kom till restaurangen, ett indiskt ställe som heter Dana Mandi, så vi fick hela lokalen för oss själva.

Sonja beställde in en mango-lassi och vi bestämde oss för att dela på en "middag för två". Det fanns även en "middag för fyra", men tur var det väl att vi inte beställde den, för den för två visade sig vara hur mycket mat som helst. Servitrisen himlade med ögonen när vi sa att vi ville ha maten mild, absolut inte stark. När vi väl blev serverade var förväntningarna skyhöga, och jag kan inte annat än konstatera att de blev uppfyllda. Där fanns ris, naanbröd, stark kyckling, "butter chicken" (den godaste butter chicken jag någonsin ätit) samt kikärtor i en slags kryddig sås.
Vi hade en jättetrevlig middag, och när vi mätta och belåtna insåg att ovanpå allt detta ingick dessutom dessert var det givetvis tillräckligt för att göra min dag. Efterätten, en slags brödboll (typ som en Timbit) i en en supersöt kokossås, var väldigt god om än inte fantastisk.

Efteråt fick jag skjuts hem av Sonjas pappa och jag ägnade resten av kvällen åt lite uppsatsskrivande samt en lång löptur längs med ån. Jag sprang samma runda som senast, men i och med regnet som fallit sedan dess hade ett litet problem uppstått. På flera ställen var vägen översvämmad. Första översvämningen jag stötte bestämde jag mig för att korsa genom att ta av mig skor och strumpor, vada igenom (det var inte alls särskilt djupt) och sedan ta på mig strumporna och skorna igen. Andra översvämningen såg inte så farlig ut, så jag tänkte balansera på ett par tjocka grenar som låg i vattnet. Men de var inte särskilt stadiga, så jag klev såklart ner mig och sedan var det kört. I fortsättningen gick jag bara igenom vattnet med skor och allt, och fick sedan springa hem med blöta skor. Jag tog mig i alla fall igenom hela rundan på mer än fem minuter kortare tid än förra gången, så allt väl med andra ord.

Efter skolan i går gick jag, Bryn och Kaitlin till gymmet, där vi mötte upp med Kai och Robin för att spela lite volleyboll. Vi satte upp ett nät och Bryn värvade ett par andra kompisar som råkade befinna sig på gymmet. Efter en liten stund joinade NoeLani och snart dök ytterligare ett par killar upp, denna gång professionella volleybollspelare på universitetsnivå. Det var visserligen kul att ha folk att spela med, men de var lite väl duktiga för min smak (den enes smash var rent ut sagt skrämmande) Vi stannade länge och spelade och när jag och Kaitlin väl kom hem vid sjutiden var vi utsvultna. Som tur var väntade en underbar middag tillagad av Alisha: zucchinistavar med en supergod dip, pasta, rostad broccoli och grillad kyckling. Mmmm!

Efter middagen åkte jag, Dori och Kaitlin iväg till videobutiken och hyrde ett par filmer. Sedan bänkade vi oss i soffan och såg We Bought a Zoo. Vardagsmys på hög nivå!

Idag var block fyra, dvs min håltimme så det spelade ingen större roll för mig, inställt eftersom vi hade genrep för lördagens Valedictory Ceremony, dvs examensceremonin. Den hålls i Civic Centre och idag fick jag klart för mig att det kommer att bli en minnsvärd upplevelse, men också en väldigt långdragen sådan. Med 190 avgångselever kommer det ta ett bra tag för oss alla att gå processionen och sedan bli uppropade en efter en och få våra "diplomas" (i själva verket skickas de riktiga diplomas inte ut förrän i augusti eller september. Jag får dock inte riktigt diploma eftersom jag faktiskt inte tar examen på riktigt). Så här såg första sidan på häftet vi blev tilldelade idag ut:


Jag är skjut taggad och även lite nervös för lördagen. Tänk om jag gör något fel eller snubblar på scenen när jag ska skaka hand med rektorn liksom? Men mest av allt ska allt bara bli så himla kul, inte bara ceremonin utan främst middagen, dansen och självklart Dry Grad efteråt!

Avslutar med en bild på "Culinary Arts Man" som Bryn och Dani skapade på culinary arts igår. Är han inte charmig?Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar