fredag 8 juni 2012

En vecka av kulinariska upplevelser

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er därhemma. Här har nu den näst sista vanliga skolveckan förflutit. Den har ägnats åt tårtdekorering på culinary arts och poesi på engelskan. Vädret har varit regnigt och grått hela veckan så luncherna har fått spenderas inomhus. Idag på lunchen gick jag, Dani och Kai dock till gymmet som vanligt. I går eftermiddag gick jag också dit, med Bryn och några av hennes kompisar för att spela volleyboll igen. Det var kul men jag spelade inte alls särskilt bra utan var mest väldigt seg (kanske berodde på all choklad jag proppat i mig precis innan...).

En av mina tårtor från veckans culinary arts-lektioner

I måndags var skolans server nere, vilket betydde att ingen i vår jourmalismklass skulle kunna jobba på sina årsbokssidor. Så vi bestämde oss för att köra ett kollektivt skolk och gå ut och käka brunch i stället för att sitta och ruttna i klassrummet. Efter diskussioner fram och tillbaka bestämde vi (eller snarare andra) oss för D'Lanos - ett val som visade sig bra. Eftersom jag käkat eggs benedict till frukost var jag rätt så mätt och tänkte inte beställa något alls förutom en kopp kaffe. Men när Jordan joinade oss beställde han in en "two by two" och bestämde att han skulle dela den med mig. Så kom det sig att jag ovanpå min eggs benedict käkade french toast, hash browns, korv och ägg till frukost. Eller det kan väl snarare räknas som lunch kanske eftersom jag när vi väl kom tillbaka till skolan vid lunchtid var alldeles för mätt för att röra något av min medhavda quinoasallad.

Jordan, jag och de andra på restaurangen

Efter skolan i måndags var det dags att gå ner till konstgalleriet för att ta ner vår utställning, Out of Tune. Den hade varit uppe i en månad och det var dags att göra plats för nästa utställning. Att plocka ner alltihop, spackla och måla väggarna samt sortera alla konstverken (plus käka timbits ovanpå detta) gick bra mycket fortare än det hade gått att sätta upp alltihop (vilket vi ägnade tre eftermiddagar åt), och jag var hemma innan middagstid.

I dag efter skolan följde Dani med mig hem. Vi bakade fettfria havremuffins med jordgubbar. Relativt nyttigt med andra ord, och de smakade nästan precis som jordgubbspaj. Mums! Vi lagade dessutom middag: helstekt kyckling och spenat-jordgubbssallad med fetaost, rödlök och honungsrostade valnötter. För att aldrig ha lagat helsekt kyckling förut måste jag säga att vi lyckades väldigt bra, och salladen var gudomlig!
Det var alltså med gott humör som jag inledde min torsdagskväll. Men humöret sjönk snart när vi insåg att våra planer för helgen - en vandring med övernattning längs en vandringsled en dryg timma från PG - måste ställas in på grund av världens löjligaste anledning: den enda vägen dit är översvämmad och helt stängd. Bajs. Därför har jag ägnat kvällen åt att försöka hitta ett annat ställe att vandra i stället. Fortfarande finns inget självklart alternativ, men jag hoppas hitta något som duger någorlunda i alla fall. För jag vill verkligen gå och vandra, hur rädd jag än är för björnar...

Håll tummarna för att vi kommer iväg och att vädergudarna är oss nådiga!
Kram!


2 kommentarer:

 1. Jag måste bara säga att jag tycker att du skriver riktigt bra och jag blir glad varje gång du har uppdaterat! Ju längre inlägg, desto bättre ;)
  Jag tycker att det ska bli lite tråkigt nu när du flyttar hem till Sverige, vill ju så gärna fortsätta att läsa om hur du har det i Kanada! :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir, tack Rebecka!
  Haha förstår det, men snart är det ju din tur att faktiskt komma hit och uppleva allt själv, vilket kommer att bli överlägset mycket bättre än att läsa om någon annan, eller hur?
  Jag ser väldigt mycket fram emot att följa dig på din blogg nästa år! Du har ett grymt roligt år framför dig (är lite avundsjuk på dig)!
  Kram!

  SvaraRadera